Дедденс Агро запустила проєкт із вирощування органічних трав

12 травня 2020, 12:40 2912

У цьому році компанія «Дедденс Агро» запустила новий проєкт із вирощування органічних коріандру, кропиви, меліси та ще декількох видів трав. Реалізує цей проєкт із київськими партнерами. Поки що посіяно по 5 га цих трав, але якщо все вдасться, то площі планують розширювати.

Про це розповів власник підприємства Віктор Щербачук, повідомляють «Вісті Рівненщини».

«В Україні під органічне землеробство нині відведено менше 1% землі, яка перебуває в активному обробітку. Я принципово займаюся лише органічним землеробством і навіть не уявляю, що колись зможу повернутися до звичайного. Цього року почали вирощувати органічні огірки. Це стало своєрідним тренуванням, спробою зайнятися новим напрямом у нашій діяльності, і, варто зазначити, нам це вдалося. Минулого року вирощували органічні помідори, а в нинішньому — огірки, причому робитимемо це цілий рік», — розповідає Віктор Щербачук.

За його словами, це досить дорого обходиться, адже будівництво однієї теплиці вартує 1 млн грн, і це лише на обладнання. Натомість Віктор Щербачук зазначає, що вирощена продукція жваво розходиться серед мешканців сіл, навіть не встигають у супермаркети завозити.

«Впевнений, що через кілька років ми в господарстві матимемо великий асортимент органічної городини», — стверджує Віктор Щербачук.

Більш детально про плани компанії «Дедденс Агро» читайте в рубриці Оrganic Style