Біорозкладна мульчуюча плівка дає семикратне повернення інвестицій

27 серпня 2019, 16:31 2864

Одразу декілька фермерських господарств з півдня України підтвердили ефективність біорозкладної плівки для мульчування IMMER Укрпластик, яку вперше використали в 2019 р.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Розробка IMMER Укрпластик продемонструвала позитивні результати в роботі з такими культурами, як кавун, диня, батат, перець, томати та кукурудза (зокрема — і з такими, що вирощуються за допомогою органічного землеробства). Найкращі результати за підсумками сезону 2019 року біорозкладна мульчуюча плівка забезпечила на полях фермерського господарства «Садкорн» (Біляївський р-н Одеської області), що культивує сахарну кукурудзу», — уточюють в компанії.

Як зазначається, матеріал розкладається в заплановані терміни та не потребує витрат на прибирання.

«При цьому досягнуто вражаючий економічний ефект — майже семикратне повернення інвестицій. При витратах на плівку близько €550 на гектар додаткова маржа від продажу раннього врожаю досягала €3 600 з гектара», — додали в компанії.

Голова правління IMMER Укрпластик Ірина Мірошник зазначила, що сучасним аграріям доводиться стикатись одразу з кількома серйозними викликами.

«Зростання населення Землі, наслідки глобального потепління та ризик виснаження сільськогосподарських земель потребують одночасного підвищення врожайності, росту ефективності землеробства та максимально дбайливого ставлення до ґрунту.  Як цього досягнути? Треба активно застосовувати прогресивні агротехнології, інноваційні засоби захисту рослин — і наша біорозкладна мульчуюча плівка повністю відповідає цим критеріям», — сказала вона.

Біорозкладна мульчуюча плівка створює відчутні конкурентні переваги для агровиробників:

- повністю знімає витрати на прибирання та утилізацію після збору врожаю;

- скорочує полив на 30% завдяки утриманню вологи в ґрунті;

- на 17-30% підвищує врожайність для різних культур;

- добрива працюють більш ефективно — до 20%;

- дозволяє на 2-3 тижні раніше провести посів або посадку культур і захищає їх від заморозків у ранній весняний період;

- сприяє отриманню раннього та ультрараннього врожаю (до 30 днів);

- дозволяє скоротити чи повністю виключити гербіциди (особливо важливо для виробників органічної продукції).


Для довідки: в 2018 році для біорозкладних матеріалів IMMER Укрпластик була успішно проведена міжнародна сертифікація. Сертифікати OK Biodegradable Soil, OK Compost Home та OK Compost Industrial підтверджують, що біорозкладна плівка під впливом природніх факторів розпадається на воду, вуглекислий газ і гумус. Проект з розробки та польових випробувань плівки було відзначено нагородою «Partnership for Sustainability Award» від українського офісу Глобального договору ООН. У 2019 році на біорозкладну продукцію отримано підтвердження ORGANIC STANDARD, що означає можливість використання мульчуючої плівки від IMMER Укрпластик в органічному виробництві.

IMMER Укрпластик планує розширяти застосування біорозкладної плівки для мульчування та запрошує до співпраці агровиробників з усієї України.

IMMER Group — компанія з 30-річною експертизою в сфері виробництва гнучкої упаковки. До складу Групи входять 3 компанії — київський завод IMMER Укрпластик, що безперервно працює з 1927 року, завод діджитального друку IMMER Digital у Вентспілсі та ризька студія дизайну IMMER Design Studio. IMMER Group експортує продукцію до 35 країн світу.