BASF має намір запустити найближчим часом інноваційну серію ЗЗР

14 березня 2018, 09:55 3665

Компанія BASF на глобальному рівні збирається найближчим часом запустити нову інноваційну серію засобів захисту рослин.

За прогнозами, максимальний об»єм продажів до 2027 року досягне €3,5 млрд, говориться у повідомленні компаніх.

Препарати різних сегментів вже дійшли до останнього етапу дослідницьких випробувань. Продовжується процес реєстрації ключових технологій, серед яких фунгіцид Revysol® та інсектицид Inscalis®. Внаслідок тривалих інвестицій в інновації, компанія планує розширити портфоліо продуктів — не лише засобами захисту рослин, але й продуктами інших категорій, наприклад, біологічними рішеннями і цифровими інструментами.

«Вдосконалюючи існуюче портфоліо компанії BASF, ми завжди прагнемо запропонувати аграріям усього світу більш комплексні рішення для покращення врожаю та боротьби зі шкодочинними об»єктами», — прокоментував президент підрозділу захисту рослин BASF Маркус Хельдт, зазначивши, що R&D напрямки, які компанія планує придбати у Bayer, зроблять сильнішими її позиції на ринку та розширять потенціал інноваційних рішень на відповідних ринках та основних культурах.

BASF готує запуск новітнього фунгіцидного препарату Revysol® — першого продукту з діючою речовиною Ізопропанол-азол, який продемонструє новий рівень контролю над хворобами завдяки унікальній біологічній ефективності. Препарат стане особливим рішенням в управлінні резистентністю багатьох важливих культур, таких як зернові, соя та кукурудза, а також спеціальні культури. Revysol® допоможе аграріям у всьому світі досягти високої життєздатності врожаю, його оптимальної якості та кількості. Крім того, препарат стане гарною опцією на ринку протруйників. На разі очікується схвалення продукту регуляторним органом, тому виведення на ринок Європи планується в 2019 році.

Компанія планує вивести на ринок два нові гербіциди. Нормативні акти щодо цих препаратів будуть розглядатись у 2018 році. Продукти були спеціально розроблені для боротьби зі стійкими злаковими бур«янами, в першу чергу — з лисохвостом, а також з іншими злаковими та дводольними бур«янами. Крім того, ще 2 гербіциди наразі у стадії розробки. Мета BASF — забезпечити аграріїв в усьому світі ефективними рішеннями для боротьби з бур'янами.

Крім того, BASF розширює своє портфоліо гербіцидів завдяки технологіям управління резистентністю бур'янів та їх стійкістю до гербіцидів. Нова система захисту рису — Provisia™ — краще контролює бур'яни, і планується до запуску протягом сезону 2018 в США. Provisia™ надасть аграріям, що займаються вирощуванням рису, новий інструмент контролю широкого спектру злакових бур'янів.

Для покращення контролю за шкідниками, BASF просуває свій портфель інсектицидів з новими формуляціями, що демонструють унікальну дію. Найбільш досконалим прикладом є Inscalis® — це нова діюча речовина, розроблена спільно з японською компанією Meiji Seika Pharma Co. Ltd. Продукт на її основі запропонує аграріям захист широкого кола сільськогосподарських культур від комах-шкідників. Офіційне схвалення першої продукції на базі Inscalis® очікується в 2018 році в багатьох країнах світу.

Ще один новий інсектицид — Broflanilide® — був розроблений спільно з японською компанією Mitsui Chemical Agro Inc. і має новий спосіб дії (IRAC Group 30). Він допоможе аграріям контролювати комах-шкідників, наприклад, жуків та гусениць на спеціальних і зернових культурах. Broflanilide® також буде застосовуватися для протруювання насіння. Це стане важливою технологією для боротьби з мурахами, тарганами та мухами на ринках боротьби зі шкідниками. Broflanilide® з'явиться у ключових регіонах у 2020 році.

Для задоволення зростаючого попиту на біологічні препарати, BASF планує впродовж наступного десятиріччя впроваджувати декілька нововведень у ключових регіонах, включаючи біологічний інсектицид Velifer®, який має широкий спектр застосування проти шкодочинних об'єктів і може бути використаний для інтегрованого управління шкідниками (IPM), як у тепличних, так і в польових умовах. Для сільського господарства компанія BASF продовжує впроваджувати на ринок препарат Velondis®. Це біологічний фунгіцид для протруювання насіння, призначений посилювати захист рослин від хвороб, які розвиваються у ґрунті.

Можливості стабілізатора азоту також продовжують зростати, включаючи запуск інгібітора Limus®. Його впровадження на ринок заплановане в Європі та Південній Америці.

BASF також розвиває цифрові інновації для підтримки агрономічних рішень в доповнення до нашої основної пропозиції щодо захисту рослин. Одним із прикладів є продукт Maglis®, завдяки якому BASF пропонує різні цифрові інструменти для аграріїв та постачальників компанії, а також для команди продажів BASF по всьому світу.

Компанія планує в 2018 році запустити кілька інструментів:

- Maglis® Клієнт Навігатор покликаний прийти на допомогу аграріям під час вибору та закупівлі продуктів для захисту рослин у вигляді онлайн-рекомендацій від спеціалістів компанії. Сервіс буде широко анонсований у другій половині 2018 року в трьох країнах Східної Європи.

- Maglis® Farm Navigator дозволить аграріям безперервно оптимізовувати процеси у власних господарствах, включаючи аналіз та прогноз ситуації на полях.

- Maglis® Agronomic Advice дозволить здійснювати оцінку агрономічних ризиків та надасть комплексну інформацію про ринок, щоб зробити більш обґрунтований вибір засобів захисту протягом сезону. Цей інструмент вийде в різних країнах світу у 2018 році.