Астарта витратить $10 млн кредиту ЄБРР на точне землеробство

05 жовтня 2020, 12:04 1821

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть агропромхолдингу «Астарта» кредит на 2 роки в розмірі $10 млн.

Як говориться в повідомленні банку, фінансування допоможе компанії в реалізації її планів, пов'язаних з впровадженням точного землеробства.

«Астарта» впроваджує ці сучасні сільськогосподарські технології з метою підвищення врожайності і скорочення використання мінеральних добрив на 15%. В рамках даного проекту компанія також пропонує спеціальну програму навчання для випускників шкіл і студентів, що бажають працювати в секторі агробізнесу«, — йдеться в повідомленні.


Для довідки: ЄБРР запустив два Пакети солідарності у відповідь на кризу Covid-19 та планує спрямувати всі свої бізнес-інвестиції у 2020-21 роках, загальний обсяг яких має скласти до €21 млрд, на подолання економічних наслідків цієї кризи.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні Банк узяв на себе зобов«язання щодо надання майже €15 млрд у рамках 466 проектів.

У вересні 2020 р. старший радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов розповів, що ЄБРР виділить ТОВ «Зерно-Агротрейд» агропромхолдинга «Астарта» додатковий транш кредиту на $10 млн на поповнення оборотних коштів.