Астарта посіяла половину цукрових буряків

03 квітня 2019, 11:44 1540

Посівна кампанія в агропромхолдингу «Астарта» завдяки погодним умовам цього року стартувала раніше: з 20 березня і станом на сьогодні підрозділи компанії вже посіяли 18 тис. га цукрових буряків, або 50% від плану.

У західних областях також розпочалася сівба соняшника, яким наразі засіяно 2 тис. га, говориться у повідомленні «Астарти».

Як зазначається, усі підприємства у стислі строки впоралися із закриттям зимової вологи і внесенням мінеральних добрив під посів ярих культур. Загалом, основу цьогорічної сівозміни в «Астарті» складатимуть кукурудза, пшениця та цукрові буряки.

В компанії підкреслюють, що це перший комплексно цифровий виробничий сезон в компанії — платформа Agri Managеment, розроблена дочірньою IT-структурою «Астарти» «Агрі Чейн», запроваджується на всіх агрофірмах. В режимі пілотного проекту програма минулого року була протестована на декількох підприємствах холдингу.

«Цього року ми вийшли в поле, інтегрувавши виробничі і бізнес-процеси в галузі рослинництва в єдину програму Agri Managеment. Agri Managеment — це система для планування, обліку та аналізу головних виробничих операцій в онлайн-режимі. Ще один мобільний інструмент, WMS (warehouse management system), який ґрунтується на технології штрихкодування, вводимо для контролю переміщення і використання матеріально-технічних ресурсів. Ми переконані, що нові рішення посилять виробничу ефективність компанії», — коментує операційний директор «Астарти» Желько Ерцег.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).