Акції Deere&Co досягли 5-річного максимуму

24 лютого 2020, 11:33 1503

Акції Deere&Co на минулому тижні зросли до найвищого рівня за останні п’ять років на фоні зростання квартального прибутку.

Акції найбільшого в світі виробника сільськогосподарської техніки подорожчали на 8,3% до $179,54, повідомляє Reuters.

«За останні квартали прибутки компанії дещо впали через дворічну торгову війну США з Китаєм, яка торкнулася американського сільськогосподарського експорту. Однак тимчасова торгова угода президента Дональда Трампа з Китаєм можливо відновить попит на сільськогосподарську техніку», — говориться в повідомленні.

У своїй заяві президент компанії Deere&Co  заявив, що зараз впевненості у фермерів побільшало завдяки надіям на послаблення торговельної напруги та збільшенню сільськогосподарського експорту.

Новим ударом для компанії став спалах коронавірусу, через що компанія не лише змушена була закрити вісім об'єктів у Китаї, а й це вплинуло на роботу заводів в США через обмеження поставок кількох компонентів, які раніше надходили з Китаю.

«У п'ятницю компанія заявила, що обмежене виробництво відновилося на деяких китайських підприємствах. Але спалах вірусу вплине на продажі та прибутки у другому кварталі», — пише видання.

Тим часом, запаси великих сільськогосподарських машин Deere, на які припадає майже половина доходів від сільськогосподарської техніки, знаходяться нижче середнього рівня в галузі.

Також повідомляється, що компанія Deere зберегла свій прогноз прибутку на 2020 рік у розмірі від $2,7 до $3,1 млрд.