Агротрейд встановив великотоннажний підйомник на Близнюківському КХП

04 серпня 2016, 07:33 2735

Група «Агротрейд» 1 серпня відкрила новий зерновий підйомник на ТОВ «Близнюківський КХП» у Харківській області.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Відзначається, що відкриття такого підйомника в Близнюківському районі чекали вже давно, адже місцевим елеваторам було досить важко справлятися з великими обсягами надходження зерна, що викликало значні черги. Введення в експлуатацію нового подовження підйомника, розрахованого на прийняття вантажного автотранспорту до 80 т, прискорить прийом продукції.

«На сьогоднішній день великотоннажний підйомник, розташований на території ТОВ «Близнюківський КХП» — унікальний і поки що єдиний в районі. Основне його завдання — надати можливість розвантаження великовантажного автотранспорту», — розповідає директор ТОВ «Близнюківський КХП » Степан Міщанчук.

Для реалізації цього завдання  група «Агротрейд» прийняла рішення провести реконструкцію одного з існуючих підйомників. Технологічний процес руху зерна був залишений колишній, але додана великовантажна платформа, яка може піднімати великотоннажний автотранспорт. Крім того, платформа вирішує проблему розвантаження довгих предметів.

Завдяки точно прорахованим проектним роботам, поверх існуючого фундаменту залитий новий, а також розміщена платформа максимально полегшеної конструкції. Тепер можна розвантажувати і транспортувати зерно з великовантажного транспорту всього за одне відвантаження.

Всі роботи з реконструкції зайняли 2,5 місяця.

«Проводити реконструкцію виходить фінансово вигідніше... Тому що будівництво нової точки коштуватиме 5 млн грн, в той час як реконструкція обійдеться в 1,8 млн грн, за умови використання старого фундаменту», — коментує начальник технічного відділу группі «Агротрейд» Сергій Щербань.

Місце для нового підйомника також було обрано невипадково, шляхом прорахунку доцільності і зручності для водіїв транспорту — максимально прямі ділянки без крутих поворотів дозволяють безперешкодно і легко під'їжджати до точки. Крім того, під'їзна і з’їздна частини були посилені бетонним покриттям, щоб уникнути швидкої деформації дорожнього покриття після важких вантажівок.


Для довідки: Група «Агротрейд» (заснована в 1998 р.) входить у ТОП-10 українських зернотрейдерів та контролює близько 3% експортного ринку зерна. Материнською компанією групи є Agrotrade Group SA (Люксембург), бенефіціарним власником виступає резидент України — Всеволод Кожем’яко. Група є вертикально інтегрованим холдингом завершеного агропромислового циклу виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільськогосподарською продукцією.