Агропросперіс Банк профінансував третину всіх аграрних розписок в Україні

27 березня 2018, 13:16 4947

«Агропросперіс Банк» 27 березня 2018 р. опублікував офіційну фінансову звітність за 2017 рік, підтверджену аудиторською компанією KPMG.

За результатами року «Агропросперіс Банк»  суттєво покращив свої фінансові показники, подвоївши розмір активів та портфель кредитів агробізнесу, говориться у повідомленні банку.

Протягом року банк двічі збільшував статутний капітал і на кінець 2017 року власний капітал банку становив 303,590 млн грн.

«Найголовнішим досягненням року став вихід на прибуткову діяльність, що свідчить про завершення процесу становлення банку, який 2015 року був придбаний іноземним інвестором і 2016 року розпочав діяльність на ринку відповідно до нової бізнес-моделі — як єдиний банк, який фінансує виключно малих і середніх агровиробників», — говориться у повідомленні.

2017 року «Агропросперіс Банк» розширив лінійку послуг для аграріїв, збільшив максимальні суми і терміни кредитування та профінансував третину всіх аграрних розписок, виданих в Україні, стабільно тримаючи першість серед банків у використанні даного інноваційного інструменту.

Також «Агропросперіс Банк» почав залучати депозити від населення і протягом року впевнено нарощував депозитний портфель. Банку було присвоєно кредитний рейтинг на рівні uaAA, що характеризує дуже високу кредитоспроможність, та рейтинг надійності депозитів на найвищому рівні ua1 на національною шкалою.

«2017 року ми досягли поставлених цілей і плануємо ще активніше зростання цього року. Вже в січні наш чистий прибуток склав 2,6 млн грн. Зростає кредитний портфель, ми розширюємо географію агрофінансування та працюємо над партнерськими програмами», — коментує голова правління банку Сергій Щепанський.