Агропідприємства Держрезерву отримали понад 455 млн грн доходу

26 лютого 2019, 10:52 2139

Підприємства аграрного напрямку Державного агентства резерву у 2018 р. отримали 455,4  млн грн чистого доходу, що на 10% перевищує показник попереднього року.

Про це за результатами звітних погоджувальних рад повідомив голова відомства Вадим Мосійчук, йдеться у повідомленні Держзерерву.

«Достойний показник діяльності підприємств у 2018 році. Ми стабільно нарощуємо обороти, покращуємо результати. І це не зважаючи на досить складні умови аграрного сектору країни: несприятлива погода весною, засушливе літо та зростання цін на паливо під час збору врожаю», — наголосив Вадим Мосійчук.

Лідером за обсягами надходжень, за його словами, є  «Куліндорівський КХП» (м. Одеса) з чистим доходом у розмірі 172,5 млн  грн, «Чортківський КХП» (Тернопільська обл.) з показником у понад  108 млн грн, «Охтирський КХП» (Сумська обл.) з результатом 62 млн грн та ДП «Златодар» — 46,7 млн грн.

В структурі доходів підприємств найбільше надходжень забезпечують послуги зі зберігання зернових. Окрім того у деяких підприємств системи є й власні виробничі потужності, що забезпечують переробку зернових та подальшу реалізацію продукції, у тому числі й на експорт.

Левову частку надходжень від надання послуг на комерційній основі підприємства вкладали у модернізацію. Так найбільше заходів по модернізації  серед агропідприємств здійснено на  ДП «Охтирський КХП» (Сумська обл.). Основні роботи там проведені на елеваторі — придбано аналізатори зерна, оновлено транспортер, здійснено ремонт зерносушарки. ДП «Куліндорівський КХП», м. Одеса, придбало та ввело в експлуатацію на млині лінію гранулювання висівок. Для поліпшення якісних показників борошна та зменшення витрат води придбали шнеки інтенсивного зволоження зерна.

Загальний обсяг надходжень всіх підприємств та організацій системи Держрезерву склав понад 570 млн грн,  у модернізацію вкладено понад 90 млн грн.


Для довідки: Держрезерв надає послуги з прийому, очищення, зберігання, сушіння та відвантаження ранніх і пізніх зернових; виробництва борошна і комбікормів, послуги з переробки зерна.