Agricom Group буде сама вирощувати сировину для заводу з виробництва пластівців

04 січня 2020, 09:11 2471

Agricom Group у 2020 р. планує активніше вирощувати сировину для заводу, адже постачальники сировини не готові виконувати умови форварду.

Про це в інтерв'ю журналу The Ukrainian Farmer розповів виконавчий директор Agricom Group Петро Мельник, повідомляє AgroTimes.

«Тільки 70% фермерів зробили поставки за фіксованою в контракті ціною та обсягами. В Україні менталітет форвардів не працює: фермер упевнений, що переробник на ньому заробляє, й не розуміє, що той платить, виходячи з розрахунків ціни, за яку може реалізувати свою продукцію», — розповів він.

Петро Мельник нагадав, що у світі форвард — це безумовний контракт, а страхова компанія хеджує ризики. Натомість в Україні ніхто не готовий брати на себе таку відповідальність, а фермери можуть зірвати поставку.

Надалі компанія планує об'єднати виробництво та переробку: посіяти 3–4 тис. га вівса й таким чином на 50–60% гарантувати власну якісну сировину для заводу.

Поки відпрацювали технологію вирощування вівса на 30%. Тому наступного сезону планують закласти багато експериментальних ділянок, залучити закордонних і українських фахівців, активізувати співпрацю з селекційними станціями.

Сировину для заводу зберігають у біг-бегах — так, порівнюючи з елеваторами, дешевше, зручніше з погляду логістики, й до того ж це не впливає на якість збіжжя.


Для довідки: Agricom Group — національна агропромислова група, що спеціалізується на розробці, виробництві та дистрибуції продуктів харчування із зернових культур та об'єднує сільськогосподарські, переробні та торгові підприємства. Ключовими бізнес-напрямками діяльності є: рослинництво, зберігання зернових та олійних культур, виробництво і торгівля продуктами харчування під власними торговими марками «Добродія», Super Hercules, San Grano, «Той самий Геркулес».