Аграрний фонд запускає форвардні контракти під дизпаливо

18 лютого 2020, 13:10 2020

«Аграрний фонд» пропонуватиме аграріям укладати форвардні угоди під дизельне паливо.

Як говориться у повідомленні компанії, поки що ця пропозиція поширюється лише на виробників Чернігівської області.

«Для нас у «Агрофонду» є унікальна пропозиція щодо дизпалива, яка стала результатом переговорів керівництва області і фонду», — розказав голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко під час презентації программ «Аграрного фонду» для місцевих аграріїв.

У свою чергу в.о. голови правління ПАТ «Аграрний фонд» Іван Баришев зазначив, що для зручності аграріїв компанія знизила відсоткову ставку.

«В минулі роки вона складала від 22,5% до 25% у гривні і 15–18% з прив«язкою до курсових коливань. Ми переглянули ці цифри і відтепер відсоткова ставка складає 17,5% без прив«язки до курсу і 8,8% з прив'язкою», — розказав він.

Окрім того, Баришев повідомив, що «Аграрний фонд» цього року виділяє 2 млрд грн на програми фонду, а саме — у вигляді мінерального добрива, дизельного палива і грошової передплати.

«До речі, щодо палива, то це поки що унікальна пропозиція, яку ми пропонуємо наразі лише в Чернігівській області», — додав він.

В компанії нагадали, що фермер може прийти до фонду весною, або навіть ще восени, укласти контракт, взяти кошти, а поставка зерна відбудеться наприкінці літа — на початку осені. Застава — зерно майбутнього врожаю.


Для довідки: ПАТ «Аграрний фонд» — один з провідних операторів агропромислової галузі України. Підприємство засноване в 2013 році, власником 100% акцій товариства є держава. Основний вид діяльності — закупівля зернових за форвардними контрактами, продаж мінеральних добрив.