Аграрному фонду підтвердили стабільний кредитний рейтинг

24 квітня 2019, 11:56 1499

Національне рейтингове агентство «Рюрік» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг позичальника на рівні uаАА інвестиційної категорії з прогнозом «стабільний» для ПАТ «Аграрний фонд».

Про це йдеться у повідомленні товариства.

«Відповідно до Національної рейтингової шкали, затвердженої постановою Кабміну №665 від 26 квітня 2007?р., позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uаАА характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Прогноз «стабільний» вказує на відсутність передумов для зміни рівня рейтингу в найближчій перспективі», — говориться у повідомленні.

Для визначення рейтингової оцінки НРА «Рюрік» використовувало надану ПАТ «Аграрний фонд» внутрішню інформацію і фінансову звітність за 2017-2018 р. включно, а також публічну інформацію та власні бази даних.

«Серед позитивних факторів, які впливають на роботу товариства, було зазначено суттєве зростання обсягів реалізованої продукції протягом останніх років. За результатами 2018 року чистий дохід товариства від реалізації продукції та послуг зріс до 6,86 млрд грн з 4,37 млрд грн за підсумками аналогічного періоду попереднього року; міцні ринкові позиції; достатні показники ліквідності компанії», — додали в «Аграрному фонді».


Для довідки: ПАТ «Аграрний фонд» — один з провідних операторів агропромислової галузі України. Підприємство засноване в 2013 році, власником 100% акцій товариства є держава в особі Міністерства аграрної політики та продовольства. Основний вид діяльності — закупівля зернових за форвардними контрактами, продаж мінеральних добрив.