15% від продажів. ROZETKA відкрита для малих виробників

27 січня 2021, 15:15 2002

Український інтернет-магазин та маркетплейс ROZETKA почав активну співпрацю з малими виробниками харчових продуктів та пропонує відразу два варіанти торгівлі.

Про це розповів керівник відділу FMCG ROZETKA Юрій Шишкін під час онлайн-зустрічі «Кава з байєром», організованої проєктом USAID з аграрного і сільського розвитку — АГРО.

«Можлива співпраця з поставкою товару через склад ROZETKA з доставкою до покупця. Але тут варто відзначити, що ми не працюємо з продуктами харчування, термін зберігання яких менше 1 місяця, та товарами, які потребують спеціальних умов зберігання. Інший варіант співпраці — маркетплейс, коли продавець продукції сам зв’язується з покупцем і доставляє йому товар», — розповідає Юрій Шишкін.

За його словами, такі продукти від українських виробників як сидр, пиво, вино та медові напої вже є на ROZETKA, і їх асортимент постійно розширюється. А от із сирами та м'ясом інтернет-магазин поки не працює напряму, оскільки продукція вимагає певних умов зберігання, логістики та доставки.

Продажі молочних продуктів, сезонних овочів та ягід відбуваються лише через маркетплейс.

«Деякі категорії продуктів ми не можемо закрити вітчизняними, тому шукаємо товари власного імпорту — оливкова олія, тунець, алкоголь. Цю категорію продуктів харчування клієнт охоче купує імпортного виробництва», — уточнює Юрій Шишкін.

Він зазначає, що виробнику варто лише відправити заявку, яка розміщена на сайті, щоб потрапити на ROZETKA. Вартість співпраці включає фіксовану комісію на продукти харчування в розмірі 15% від проданого та фіксовану абонплату 100 грн за підтримку кабінету торговельної марки.

«Виробникам раджу не боятися нового, не обмежуватися вже існуючим, а активно працювати з товаром, опрацьовувати відгуки клієнтів, запускати акції, займатися просуванням товару через маркетингові активності, бути ініціативними. Ми працюємо практично з усіма виробниками, але якщо немає ініціативи і виробник не працює з асортиментом, то така співпраця триває недовго», — розповідає Юрій Шишкін.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua