Про це у соцмережі Facebook пише радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Рейнауд Наутен.
«Ще у грудні 2018 р. ця ботанічна пивоварня розпочала кампанію «Tree to Tipple», збираючи ялинки у всіх охочих. Для виробництва партії освіжаючого зимового IPA потрібно понад 600 кг голок. Голки з дерев допомагали зривати вручну волонтери. І хоча для варіння зимового IPA Lowlander були потрібні лише голки, пивоварня повторно використовувала кожен шматок дерев у продуктах обмеженого тиражу, включаючи корки для Lowlander Botanical Brut», — додає він.
У компанії закликають використовувати хвою і для приготування страв, розробивши довідник з рецептами.
«Це чудовий приклад руху компанії у напрямку кругової економіки. «Спільно вирішимо глобальні виклики» — нове гасло Нідерландів. Сподіваюся, подібні приклади у короткостроковій перспективі зможемо побачити і в Україні», — відзначає Рейнауд Наутен.