Ціни на зерно і цукор пішли униз на тлі прогнозу USDA

13 серпня 2018, 12:56 3426

Усі торгівельні площадки обвалилися після оприлюднення чергового щомісячного прогнозу USDA. Найбільше постраждали контракти на сою та шрот.

Як говориться у повідомленні Agriculture, прогноз світового виробництва виявився значно оптимістичнішим, ніж очікував ринок. По пшениці в США прогноз був поміркованим, але невелика паніка торкнулася і пшеничних контрактів.

Контракти на кукурудзу на Чикаго в п'ятницю зазнали втрат на прогнозі рекордного виробництва кукурудзи в США. Прогноз по новому врожаю кукурудзи в Бразилії зменшено усього на 0,5 млн т. Прогноз залишків врожаю 2017 збільшено до 193,33 млн т, а залишки після сезону 2018/19 — до 155,5 млн т. На поточному тижні, скоріш за все, спекулянти будуть нарощувати в своїх портфелях короткі позиції, прогнозують експерти.

«Контракти на сою та шрот на Чикаго стрімко обвалилися. В США фіксують рекордну врожайність сої. На тлі невизначеності відносин з Китаєм, це дуже негативний фактор для ціноутворення на 18/19 сезон. Світові запаси в 17/18 році збільшено до 95,6 млн т, а запаси в кінці наступного сезону — до 106 млн т», — пояснюють спеціалісти.

Ф'ючерси на пшеницю на усіх трьох основних біржах втратили від 6 до 8 доларів на тонні. Хоча прогноз виробництва пшениці в США показав невелике зниження, а по Євросоюзі зменшення на 7,5 млн т, загальні настрої на біржах не втримали ціну на попередніх рівнях. Але це не надовго — спекулянти попри усе збільшують свої довгі позиції по пшениці. На поточному тижні оптимізація портфелів біржових фондів буде продовжуватися, спекулянти будуть грати на підвищення цін, вважають аналітики.

Ф'ючерси на білий цукор (Лондон) та цукор-сирець (Нью-Йорк) пішли в піке. Розмови  про можливе зниження світового виробництва цукру не є фундаментальними новинами на тлі гарних мусонів в Індії та Таїланді. Поточний тиждень обіцяє бути депресивним, додають в Agriculture.