Молочники відмовляються від кормів з пальмової макухи

11 серпня 2016, 19:00 2520

Найбільша фермерська компанія Нової Зеландії «Landcorp» оголосила, що припинить використовувати суперечливий тваринний корм на основі макухи кокосового горіха (PKE) до кінця цього фінансового року в червні 2017 р.

Про це повідомляє NZ Herald.

За словами президента компанії Стівена Кардена, всі ферми, що належать компанії, до цього часу повинні перейти на альтернативні корми. Як повідомляється, Landcorp проводить кампанію з припинення використання макухи кокосового ядра на фермах Нової Зеландії, в зв'язку з його негативним впливом на тропічні ліси та індустрію молочної продукції й повертається до традиційного для нової Зеландії випасу худоби на пасовищах.

«Ми хочемо, щоб наші партнери і покупці знали, що можуть довіряти стабільності наших ферм і тому факту, що ми дбаємо про навколишнє середовище», — зазначив у своїй заяві Стівен Карден.

На думку глави компанії, зміна кормів пройде без економічного збитку. Відмова від макухи кокосового ядра принесе довгострокові фінансові вигоди і посилить здатність Landcorp залучати нових покупців преміум-класу. Замість PKE компанія планує використовувати корми місцевого виробництва.


Для довідки: Нова Зеландія є найбільшим імпортером PKE, використовуючи близько чверті світового обороту продукту в якості кормів для тварин.