Кенія пропонує стати воротами на ринок Африки для України

15 травня 2019, 10:45 2806

Кенія готова стати для України точкою входу на ринок Східної та Південної Африки, а також є відкритою для українських агротехнологій та інноваційної продукції.

Про це йшлося під час зустрічі прем»єр-міністра України Володимира Гройсмана зі Спікером Національної Асамблеї Республіки Кенія Джастіном Мутурі, говориться на урядовому порталі.

Як зазначається, 2 роки тому — після великої посухи в Африці —  Україна експортувала до Кенії близько 180 тис. т кукурудзи, що стало значним внеском у зміцнення продовольчої безпеки африканської держави. І зараз Кенія входить до числа перспективних ринків для України — як у регіональному, так і загальносвітовому розрізі.

«Ми зацікавлені у розвитку двосторонніх відносин, адже маємо низку важливих економічних можливостей, які можна використовувати. Зараз маємо близько $70 млн товарообігу. Це мало. А сфер взаємної зацікавленості — багато. Тож ми відкриті для ділових кіл», — сказав Володимир Гройсман.

«Схід Африки — це великий ринок, а Кенія — це ворота до Сходу, Центру та Півдня Африки. Окрім того, Кенія — це чай, кава та 40% ринку квітів. Ми готові разом напрацьовувати проекти, які принесуть користь обом країнам», — сказав у свою чергу Джастін Мутурі.


Для довідки: за підсумками минулого року загальний товарообіг між Україною та Кенією склав $68,4 млн, переважно — експорт. Основні товарні позиції — зернові, метали, жири та олії. Основні статті кенійського імпорту в Україну — чай та кава, їстівні плоди і горіхи, деревина.