Канада і США закуповують у фермерів продукцію, щоб врятувати їх

12 травня 2020, 10:03 2246

Керівництво Канади, а також США закуповуватимуть у фермерів продукцію, щоб допомогти їм у час пандемії.

Зокрема, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про створення програми обсягом $37 млн для купівлі великих партій продовольства, що може потрапити у відходи, і перерозподілу їх благодійним організаціям, які займаються продовольчою безпекою. Адже, через закриття готелів і ресторанів обсяг виробництва деякої продукції перевищує попит. 

«Зараз немає змоги перерозподілити таку велику кількість продовольства. У деяких виробників не лишалося іншого виходу, окрім як викинути свою продукцію. Це марнотратство та втрата доходу людьми, які важко працюють, аби виробити харчові продукти. А ця програма допоможе нам упевнитися, що наші фермери отримують компенсацію за свою тяжку роботу, а найбільш уразливі верстви населення мають доступ до свіжої їжі під час цієї кризи», — зазначив прем’єр-міністр Канади. 

Разом з тим президент США Дональд Трамп розпорядився проводити урядові закупки молочної продукції, м'яса та овочів на $3 млрд у місцевих фермерів, яким пандемія перекрила канали та ринки збуту, а також щоб допомогти людям, які потребують допомоги харчами, втративши джерела прибутку в умовах карантину. Про це глава Білого дому повідомив у Twitter.