ФАО: Виробництво свинини в Китаї впало на 20%

10 листопада 2019, 11:24 1888

Обсяги виробництва свинини в Китаї у 2019 році впали щонайменше на 20%. Причиною цьому стала африканська чума свиней, яка значно скоротила поголів'я свиней Китаю.

Як повідомляє Reuters, за оцінками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФAO) спад виробництва став удвічі більшим, ніж це прогнозувалось ще пів року тому. Так, ще у травні ФAO очікувала, що виробництво китайського м'яса свиней впаде щонайменше на 10%.

Основною причиною, стала хвороба — африканська чума свиней, яка з серпня 2018 року значно знизила поголів'я свиней в Китаї, тим самим підштовхнувши ціни на китайську свинину до рекордно високих показників та змінивши світові ринки м'яса та кормів.

Оскільки це захворювання також поширилося на сусідні країни, зокрема В'єтнам, Лаос, Монголію та Камбоджу, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН очікує, що світовий обсяг виробництва свинячого м'яса впаде в цьому році на 8,5% до 110,5 млн тонн.

Минулого тижня Всесвітня організація охорони здоров'я тварин прогнозувала, що африканська чума свиней й далі пошириться по Азії, де вона продовжуватиме спустошувати та виснажувати поголів'я. У прогнозі зазначено, що жодна країна не застрахована від ураження цим смертельним вірусом тварин.

Також ФАО зазначила, що падіння обсягів виробництва свинини в Азії вплине на використання кукурудзи та олійних культур для кормів.

«Світова торгівля м'ясом та м'ясними продуктами прогнозується у 36,0 млн т у 2019 році, що на 6,7% більше порівняно з 2018 роком, головним чином, зумовлене збільшенням імпорту в Китай через внутрішню герметичність, спричинену виробничими втратами, пов'язаними з афринською чумою свиней», — заявила ФAO.

Очікується, що в цьому році загальний обсяг імпорту м'яса в Китай зросте приблизно на 2 млн тонн, або приблизно на 35%, при збільшенні закупівель для всіх категорій м'яса. З іншого боку, прогнозується, що кілька країн, включно із США та Анголою імпортуватимуть менше м'яса.