Визначено переможців грантового конкурсу Сади Перемоги

11 лютого 2023, 13:24 1489

Організатори грантового конкурсу для громад «Сади для Перемоги» обрали переможців, які отримають фінансування для реалізації ідей із підтримки локальної продовольчої безпеки чи розвитку сільського господарства.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Переможцями стали 8 громад:

  • Білозірська Черкаської обл.;
  • Бобрицька Черкаської обл.;
  • Краснопільська Вінницької обл.;
  • Миронівська Київської обл.;
  • Новопокровська Дніпропетровської обл.;
  • Пирятинська Полтавської обл.;
  • Чернівецька Вінницької обл.;
  • Чигиринська Черкаської обл.

Зазначається, що конкурс стартував у вересні. Його організували ініціатива «Сади Перемоги» від проєкту SURGe, що фінансується урядом Канади, та БФ «МХП-Громаді» у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України. До участі в конкурсі подали заявки майже 80 громад, які мають ідеї з покращення своєї ситуації з продзабезпеченням. Громади, які перемогли в конкурсі, отримають фінансування у розмірі до 250 тис. грн.

Кошти гранту громади зможуть використати на техніку для обробки землі, на необхідні засоби для вирощування, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, впровадження новітніх технологій та інші заходи, що сприяють підвищенню продовольчої безпеки.

Термін реалізації проєктів — від 2 до 12 місяців.

«Ми бачимо велику активність серед громад на прикладі цього конкурсу. Це говорить про те, що вони цілком розуміють свою відповідальність за власну продбезпеку і розвиток. І не лише розуміють, а й шукають шляхи досягнення своїх цілей. В умовах війни це питання особливо гостре: як забезпечення населення громад харчами, так і фінансова допомога ззовні. Тому ми з партнерами раді створити можливості для тих, хто попри все прагне розвиватися», — зазначив директор Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Ігор Віштак.