У ДАР вже зареєструвались майже 100 тисяч аграріїв

13 січня 2023, 09:58 1803

Близько 100 тисяч користувачів зареєструвалися в Державному аграрному реєстрі (ДАР) за неповних 5 місяців роботи системи.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик у блозі на Ліга.net.

«Державний аграрний реєстр, або простими словами «Дія» для аграріїв, розпочав роботу в серпні 2022 року і став незамінною платформою для підтримки українських аграріїв», — зазначив він.

Так, у ДАР вже повноцінно впроваджені коштом Європейського Союзу та інших іноземних партнерів 4 програми підтримки малих агровиробників  бюджетна субсидія на 1 га сільгоспугідь і спеціальна бюджетна дотація на ВРХ (корови) усіх напрямів продуктивності (50 млн євро); перша гуманітарна допомога у вигляді засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 т, реалізована у партнерстві з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО); у продовження цієї програми  реєстрація для отримання комплектів спеціальної техніки для завантаження/розвантаження зернових рукавів.

«Це все — лише початок, попереду багато планів, ДАР має бути онлайн-агрохабом, а не лише інструментом розподілу допомоги», — додав Денис Башлик.