Скасування процесу блокування податкових накладних на час війни не буде

06 грудня 2022, 13:51 3351

Вчора, 5 грудня, на зібранні групи експертів і представників виконавчої влади, за ініціативи голови податкового комітету ВР Данила Гетманцева для обговорення пропозиції щодо зупинення блокування податкових накладних, виступили проти змін, спрямованих на припинення блокування ПН/РК.

Данило Гетманцев наголосив, що у разі прийняття такого рішення на час війни в бюджеті не вистачить коштів для фінансування армії. Про це пише «Дебет-Кредит» із посиланням на Telegram-канал нардепа Ніни Южаніної. 

«Раніше комітет Гетманцева не підтримав правки до законопроєкту №8079 щодо відміни блокування ПН на час війни. Гетманцев виступив категорично проти змін, спрямованих на припинення блокування ПН/РК. 

30 листопада пройшло засідання комітету щодо зупинення блокування ПН. Але з 22 присутніх членів комітету підтримали скасування блокування лише 6. Решта, особливо голова комітету, категорично проти», — йдеться у матеріалі.

Додається, що пізніше зʼявилася й відповідь Міністерства фінансів, яке категорично проти скасування блокування ПН на час війни.

«Тож, скоріш за все, блокування так й залишиться на час війни, ніякі аргументи не змінять думки ані комітету ВРУ, ані Мінфіну. Залишається сподіватися, що хоча б зміни до Порядку блокування ПН та послаблення щодо реєстрації будуть незабаром прийняті», — зауважують у виданні.