Львівщина виділила 1,8 млн грн на здешевлення лізингу для аграріїв

12 лютого 2023, 13:25 1244

Аграрії Львівщини у 2023 р. зможуть компенсувати відсотки (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу.

Відповідний напрям затверджений у Комплексній програмі підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки, говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА. 

Зазначається, що фінансова підтримка спрямована на здешевлення вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, придбаних у фінансовий лізинг. Відшкодування надається у розмірі однієї облікової ставки Національного банку України, що діє на дату нарахування відсотків (комісії), але не більше ставки, передбаченої договором фінансового лізингу. Максимальна сума компенсації протягом бюджетного року для одного суб’єкта підприємництва становить 200 тис. грн.

Компенсацію можуть отримати мікро-, малі та середні суб’єкти підприємництва – виробники сільськогосподарської продукції.

«Лізинг може стати одним із ключових чинників, які дадуть поштовх для розвитку малого та середнього бізнесу в області. У 2022 році в межах комплексної програми аграрії області змогли здешевити лізингові платежі на суму 1,4 млн грн. У 2023 році на цей напрям з обласного бюджету виділено 1,8 млн грн», — зазначила директор департаменту Тетяна Гетьман.

Детальніше про умови, перелік та зразки документів за посиланням.