Креді Агріколь та ЄБРР виділяють €50 млн на агросектор і логістику

21 грудня 2022, 17:10 1983

«Креді Агріколь» підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про розподіл ризиків на суму €50 млн.

Як говориться у повідомленні банку, це допоможе підтримати фінансуванням критично важливі галузі української економіки, зокрема сільське господарство, харчову промисловість, транспорт і логістику, роздрібну торгівлю, фармацевтику тощо.

За цією угодою ЄБРР бере на себе до 50% кредитного ризику. Інструмент розподілу ризиків від ЄБРР на 50% підтримується фінансованою донорами Гарантією покриття перших втрат у межах домовленостей щодо «Пакету стійкості» банку, пояснили у банку.

«Справи більш промовисті за слова. Ця співпраця з ЄБРР означає більшу фінансову підтримку для агро, одного з ключових секторів, який має вирішальне значення для України та продовольчої безпеки в світі. Тому ми докладемо всіх зусиль, щоб допомогти агробізнесу відновитися після втрат через війну та продовжити розвиватися. «Креді Агріколь» є давнім надійним партнером ЄБРР, і я вітаю новий етап розвитку наших відносин. Спільними зусиллями ми підтримаємо бізнес України», — сказав голова правління «Креді Агріколь Україна» Карлос де Корду.

Отож «Креді Агріколь» продовжить підтримувати клієнтів через фінансування: окрім кредитів на підтримку робочого капіталу, банк пропонує також інструменти торгового фінансування (гарантії, акредитиви) і лізинг. Згідно з угодою про розподіл ризиків з ЄБРР одним із інструментів забезпечення кредитів буде гарантія часткового відшкодування збитків у разі непогашення кредитної заборгованості клієнтом, що стане додатковим драйвером підтримки бізнесу.

«Нова угода з розподілу ризиків надасть підтримку агробізнесу та іншим критично важливим секторам української економіки. Вона також допоможе у забезпеченні продовольчої безпеки та збереженні джерел засобів для існування домогосподарств у країні, основні сектори економіки якої зазнали масштабного негативного впливу внаслідок російського вторгнення 24 лютого 2022 року», — додав керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.