За продаж псевдоорганіки штрафуватимуть

29 травня 2018, 08:00 4167

Для України, як великого експортера органічної продукції, важливо забезпечити ретельний контроль виробництва і продемонструвати партнерам, що весь ланцюг виробництва простежується — від поля до столу. 

Про це під час «Органік медіа бранч» розповіла заступник міністра з питань аграрної политики та продовольства Ольга Трофімцева. 

«Зараз це відстежують самі виробники, але контроль держави має бути», — відмітила вона.

За її словами, законопроект № 5448-д «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» буде контролювати якість продукції, міститиме чітку систему санкцій за порушення законодавства у цій сфері і детально встановить права та обов'язки виробників і органів сертифікації.

Як повідомила одна з розробників законопроекту № 5448-д Олена Київець, документ передбачає за порушення законодавства органами сертифікації штрафні санкції у розмірі 80 тис. грн.

«Також відповідно до законопроекту продаж органічної продукції без наявності відповідного сертифікату обкладатиметься штрафом на рівні з виробником», — зазначила Олена Київець.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua