Тренд на замінник кави може стати наступним після м'яса

06 грудня 2019, 08:00 2491

Наступним продуктом після м'яса, якому шукатимуть природнй або штучний замінник, може стати кава.

Таку думку висловила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України в 2019 році Ольга Трофімцева в рамках ХІ Міжнародної конференції «Ведення агробізнесу в Україні».

«Заміна натуральної кави на альтернативу може стати наступним мегатрендом. Споживання цього продукту в світі зростає, і щоб забезпечити потреби споживання, слід збільшувати площі під кавою. Тому цілком зрозуміло, що буде пошук замінників цього продукту, і, очевидно, ним може стати цикорій. До речі, в Україні є село Залізняк у Сумській області, де розвивається проєкт з виробництва цикорію, і воно може скористатися такою можливістю», — зазначила Ольга Трофімцева.

Також, за її словами, незважаючи на те, що в Україні вже з'явилося штучне м'ясо Beyond Meat, потрібно найближчі 5-10 років розвивати виробництво червоного м'яса, оскільки не всі мегатренди будуть довгостроковими.

«Здорове харчування, веганство, рослинні альтернативи тваринного білка — тренди, які диктуватимуть уже в 2020 році агропродовольчому сектору, які підгалузі варто розвивати, щоб бізнес залишався прибутковим. Але при цьому українським виробникам потрібно зважати, що країни Африки та Китай нарощуватимуть споживання білка тваринного походження», — підкреслила Ольга Трофімцева.


Для довідки: село Залізняк (Сумська область) стало переможцем IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019»


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua