Soft skills сучасного студента: кращі отримали нагороди

14 січня 2019, 11:00 2588

Сьогодні, 14 січня 2019 р., в головному офісі компанії AgroGeneration проходить нагородження фіналістів IV Всеукраїнського конкурсу «Краща аграрна практика 2018».

Перемогу в конкурсі здобув студент Житомирського агротехнічного коледжу Андрій Безверхий. У подарунок він отримує планшет Apple від головного партнера — компанії AgriLab та набір книг по сільському господарству від видання Agroexpert.

«У аграрних ВНЗ сьогодні навчається понад 250 тис. студентів. Водночас в агробізнесі відмічається катастрофічна кадрова проблема. Рівень підготовки випускників не відповідає сучасним реаліям агробізнесу, вимогам до агровиробництва, науки та розвитку інновацій — і це факт. У глобальному масштабі ми маємо вдосконалювати освіту і, в тому числі, науку відповідно до сучасного світового рівня розвитку агроінновацій і технологій, який вже на десятки років попереду», — розповідає СЕО AgriLab Ярослав Бойко.

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) надала по подарунковому сертифікату на 5 тис. грн для розвитку Івану Димчину з Вінницького національного аграрного університету та Сергію Плису з Новочорторийського державного аграрного технікуму.

«Конкурс «Краща аграрна практика» розкриває потенціал нашого студентства не тільки з огляду проходження практичного навчання безпосередньо на виробництві сільськогосподарської продукції, а і розкриваючи особисті soft skills та власні можливості у підготовці 3-хвилинного відео. З минулих років ми знаємо, що переможці цього конкурсу мали змогу влаштуватись на роботу до провідних агрокомпаній, брали участь у міжнародних конференціях, отримували сертифікати та цінні подарунки», — констатує заступник генерального директора асоціації УКАБ з питань співпраці з аграрними ВНЗ та науковими установами Олена Ковтун.

Компанія DroneUA надала сертифікати на навчання за спеціальністю «оператор БПЛА» з можливістю подальшого працевлаштування для Ігоря Данчука з Борщівського агротехнічного коледжу, Євгенія Браги з Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва та Андрія Безверхого з Житомирського агротехнічного коледжу. 

«Кожного дня в усьому світі все більше і більше інновацій з'являється саме для сільського господарства. Тільки чути про них — недостатньо, потрібно вміти ними користуватися. І студенти повинні знати і розбиратися в них у першу чергу, адже через декілька років саме вони стануть тими людьми, які будуть застосовувати ці технології на практиці», — говорить СЕО компанії DroneUA Валерій Яковенко.

Компанія «КВС-УКРАЇНА» надала можливість Данилу Чемерису з Могилів-Подільського технолого-економічного коледжу, Миколі Груненку з Відокремленого підрозділу «Слов'янського технікуму Луганського національного аграрного університету» та Ігорю Данчуку з Борщівського агротехнічного коледжу пройти практику на комплексі з кондиціювання насіння кукурудзи в м. Кам’янець-Подільський.

«Участь у конкурсі допомагає студентам розставити правильні вектори руху та надає можливість поспілкуватися зі своїм потенційним роботодавцем. Зі свого боку, роботодавець може розгледіти молодих та перспективних студентів — кандидатів на роботу», — стверджує керівник відділу виробництва насіння «КВС-УКРАЇНА» Олександр Прус.

Усі фіналісти конкурсу отримали від ДУ «НМЦ «Агроосвіта» подяку за участь та представлення креативних ідей у конкурсі.

«Аналізуючи аграрний ринок праці, ми бачимо, що бізнес готовий платити достойну заробітну плату навіть молодшим фахівцям, якщо вони знають свій фах. Але щоб добре знати свою спеціальність, студентам необхідно під час навчання отримати належну практичну базу знань», — говорить в.о. директора ДУ «НМЦ «Агроосвіта» Тетяна Іщенко.


Для довідки: Всеукраїнський конкурс «Краща аграрна практика» проводиться вже вчетверте. 2018 року до редакції надійшло 125 відеозаявок з 35 аграрних навчальних закладів усіх рівнів акредитації.

Головним партнером конкурсу у 2018 році стала компанія AgriLab. Конкурс підтримали також компанії DroneUA та «КВС-УКРАЇНА», асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) та ДУ «НМЦ «Агроосвіта».