Амарантом зацікавився один із ТОП-10 латифундистів України

10 серпня 2018, 15:00 2771

В Україні в цьому році збільшилися посівні площі під амарантом, особливо під органічним, якого в Україні вже близько 30%. Амарант продовжують вирощувати невеликі фермерські господарства, які здебільшого не мають для цього повного набору техніки, тобто поки немає технічного розвитку галузі.

Про це розповів AgroPortal.ua директор Асоціації виробників амаранту і амарантової продукції Олександр Дуда.

«Вирощуванням амаранту зацікавилася компанія, яка входить до ТОП-10 латифундистів України. Це сучасна техніка, провідні технології агровиробництва, розкриття потенціалу врожайності сортів амаранту, стабільна сировинна база для переробних підприємств, простіший контроль за дотриманням технологічного процесу в межах одного підприємства», — розповідає Олександр Дуда.

За його словами, весь амарант, який зберуть цього року при середній урожайності по Україні 20 ц/га, буде перероблено, в першу чергу, на олію, яка експортується за кордон, шліфовану крупу — новий продукт на ринку, який набуває популярності, та борошно для хлібобулочних виробів.

«На даний момент в Україні ми маємо потужності для переробки близько 400 т товарного насіння амаранту щомісяця. Щодо експорту, то в цьому сегменті основний попит маємо на органічну олію та макуху», — деталізує Олександр Дуда.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua