Аграрії розпочали акцію в підтримку сільгоспвиробників південних областей

28 травня 2020, 15:35 3432

Сільгоспвиробники з «Аграрного союзу України» відправляють насіння різних культур аграріям Миколаївської, Херсонської і Одеської областей для того щоб вони могли пересіяти площі, на яких від посухи загинули зернові.

Про це AgroPortal.ua розповів директор ТОВ «Агрофірма Ольвія», голова Запоріжської організації «Аграрний Союз Україна» Анатолій Тиховод.

«Така ідея в мене виникла позавчора, коли я повертався з Одеси і на власні очі побачив, що там насправді відбувається — по більшості господарств повністю загинув врожай як озимих, так і ярих зернових. Все посохло. У фермерів, так само як і у нас є кредити, зобов’язаність по виплаті орендної плати, податкам. Розуміючи те, що від держави допомога, якщо і буде, то надійде не так швидко, вирішили започаткувати ініціативу — якщо в когось на залишках є якесь насіння, то допомогти нашим колегам», — зазначає Анатолій Тиховод.

Розповідає, що відправив із свого господарства 180 посівних одиниць насіння соняшнику на суму десь 230 тис. грн колегам по Аграрному союзу України Кілійського району Одеської області. Після того як розмістив цю інформацію на своїй сторінці facebook і інші аграрії з Запорізької області почали відгукуватися. Насіння соняшнику вже відправив Сергій Шарапов, низка аграріїв готують також партії насіння до відправки. Анатолій Тиховод каже, що навіть одноосібники, в яких в обробітку менше 100 га землі, відправляють невеличкі партії.

Сільгоспвиробники Запорізької області закликають аграріїв з інших регіонів долучитись до акції і підтримати колег з південних областей.

«Часу дуже мало, протягом тижня виробники мають отримати насіння і встигнути відсіятися. Це дуже важливо, адже їм немає більш звідки чекати допомоги», — зазначає Анатолій Тиховод.


 Людмила Лебідь, AgroPortal.ua