5 Element заходить в країни Прибалтики

18 лютого 2019, 08:00 3275

Українська компанія, яка спеціалізується на виробництві нанодибрив, 5 Element, провела перемовини з компанією Biodinamika про спільне будівництво у 2020 році заводу з виробництва препаратів у Латвії.

Про це AgroPortal.ua повідомив власник компанії і генеральний директор 5 Element Володимир Білий у ході Міжнародної виставки органічної продукції BIOFACH 2019, яка проходить 13-16 лютого в Нюрнберзі (Німеччина), 

«Компанія Biodinamika тестує наші препарати. Вони мають свої препарати гуміти, які діють на грунт, а препарати 5 Element — комплексної дії, які спрямовані безпосередньо на рослину. Отож, збудувавши завод у Латвії наші майбутні партнери хочуть забезпечувати 6 країн нашими препаратами — країни Балтії, Білорусію, Голландію, Швецію», — зазначає Володимир Білий.

За його словами, щоб зайти в таке партнерство 5 Element потрібно  інвестувати в будівництво 100-120 тис. євро, які, за підрахунками компанії, окупляться через рік.

Джерело фото: AgroPortal.ua
Джерело фото: AgroPortal.ua

Як розповідає Володимир Білий, компанія 5 Element реалізує спеціально розроблену стратегію створення виробництв в інших країнах. 

«Використовуємо стратегію схожу на стратегію компанії Coca-Cola: технологія виробництва препаратів буде українська, вона вже запатентована, а заводи з виробництва будуть розташовані в інших країнах. При цьому всі  компанії будуть створені під брендом 5 Element. Таким чином ми плануємо через 5 років зайняти 5% світового ринку в органічному сегменті», — зазначає Володимир Білий.

Про створення спільних виробництв вже паралельно ведуться перемовини з Індією, США, Іспанією і Китаєм, де зараз триває реєстрація торгівельної марки 5 Element. А вже цього року буде побудований завод на Кіпрі звідки препарати поставлятимуться по всій Європі.

«В Індії за півтори роки тестування препарати 5 Element в поєднанні з їх гуматами показали вражаючі результати. Весь світ розуміє, що сьогодні менше потрібно використовувати хімії, а більш вдаватися до біотехнологій. І от якраз використання гуматів і 5 Element — це потужна технологія. Об»єднання таких зусиль дає технологічний цикл і результат. В березні ми запланували створення спільного підприємства з індійською компанією і в 2020 році плануємо побудувати завод. Інвестиції в нього з нашого боку складатимуть 70 тис. дол. Але через великий попит вкладені Інвестиції повернуться за три місяці«, — розповідає Володимир Білий.

За його словами, через рік роботи спільного підприємства в США теж будуватимуть завод.

«Ми прорахували скільки потрібно людських ресурсів щоб хоча б забрати 10% ринку і побачили що це величезні затрати. Тому вирішили робити спільне виробництво. Перший такий проект вже діє в В»єтнамі, де вже зараз працює 200 менеджерів», — уточнює Володимир Білий.

В Україні 5 Element сьогодні займає не більше 1% ринку, але на думку Володимира Білого, цей відсоток буде рости і максимальний старт 5 Elementa в Україні запланований на осінь.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua