Салатні теплиці за голландською технологією

02 травня 2019, 06:57 4004

Щотижня у теплиці на Львівщині (м. Буськ) збирають тридцять тисяч кущів салату. Цілий рік тут підтримують температуру 25 градусів, а комп’ютерна програма регулює вологість, полив та подачу мінеральних добрив.

Комерційним директором теплиці компанії «Галіція Ґрінері» є нідерландець Майкл Хондерс.

Батавія, лолло росса, ромен, фрізе, рукола — це не повний перелік видів салату, які тут вирощують. Шлях рослини від пророщеної насінини до прилавку триває три тижні; за цей час її тричі пересаджують. Басейни допомагають зекономити, адже вода не поглинається ґрунтом, а спеціальні мікроелементи не дозволяють шкідникам псувати коріння.

«N.B.!» Індекс агроефективності областей

Детальніше про теплиці «Галіція Ґрінері» читайте скоро в матеріалі #ІндексАПК: Львівська область.


Джерело фото: AgroPortal.ua