Відкрили його у квітні 2012 року. Унікальний заклад належить фермерському господарству «Тізеш», яке розвиває органічне сільське господарство. Всі продукти тут вирощені за органічними стандартами ЄС і добре відомі українським споживачам під ТМ «Пан Еко».
Музей леквару налічує десятки видів повидла та джемів із різноманітних ягід та фруктів. Слива, чорниця, терен, бузина — все смачне, поживне і корисне. Для Закарпаття леквар — це традиційна страва. Його рецепт тримають у таємниці та передають із покоління в покоління.
У дегустаційній залі можна скуштувати не лише солодкі наїдки, а й м'ясні вироби із староугорської свині породи мангалиця. Також пригостять соками, сиропами та різними напоями.
Джерело фото: Смак Українських Карпат