Війна завдала аграріям Донеччини більше 5 млрд грн збитків

01 травня 2024, 11:58 703

Зафіксовані збитки аграрних підприємств Донеччини від ворожої агресії з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну сягають понад 5 млрд грн.

Про це на брифінгу заявила заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОВА Олена Рибакова, відповідаючи на запитання кореспондента «Укрінформу».

«Загальна зафіксована сума збитків на наших аграрних підприємствах сягнула більше п’яти мільярдів гривень. Це тільки порахованих, а ще скільки є непорахованих, адже до територій там неможливо дістатися, обстежити. Плюс ще готують (інформацію. — Ред.) по території, яка зараз була окупована. Тобто 5 млрд — це тільки те, що порахували», — розповіла Рибакова.

За її словами, наразі 352 сільгосппідприємства зазначені в реєстрі компаній, які з початку повномасштабної війни зазнали пошкоджень та збитків на території Донеччини, підконтрольній української владі.

«До повномасштабної війни, у 2021 році, на території Донецької області, підконтрольній Україні, працювало близько 850 агропідприємств. Зараз постраждали та зазнали збитків 352 підприємства, які працюють у регіоні… Скільки точно підприємств виїхало з області, складно сказати, оскільки кожного дня змінюються обставини», — додала посадовиця.