Фермери з прифронтових територій можуть отримати насіння соняшнику

14 травня 2024, 18:00 619

Аграрії, які раніше подавали заявки через Державний аграрний реєстр на одержання насіння кукурудзи, і яким не вистачило посівних одиниць цієї культури, можуть отримати насіння соняшнику.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України

Зокрема, йдеться про агровиробників, що обробляють від 5 до 500 га у Дніпропетровській, Київській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

«Кожен фермер, якому не вистачило насіння кукурудзи, зможе отримати до 40 посівних одиниць соняшнику. При цьому подавати нову заявку до ДАР не потрібно, організатори самі контактуватимуть з пропозицією з тими, хто подавав заявки», — говориться у повідомленні. 

Загалом компанія «Лідеа Україна» через Програму USAID Агро за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України передасть аграріям із найбільш постраждалих від війни областей 2858 посівних одиниць насіння соняшнику. 

Агровиробники з прифронтових та деокупованих територій зможуть виростити та поставити на ринок щонайменше 24 тис. т соняшнику. За попередніми прогнозами, врожай, зібраний із безкоштовно наданого насіння, принесе аграріям приблизно 360 млн грн виторгу, що сприятиме відновленню агровиробництва в постраждалих від війни громадах, додають у міністерстві. 

Організацію доставки насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад, реалізуючи за сприяння Програми USAID Агро проєкт «Згуртовані громади».