У ТАС Агро очікують, що жнива розпочнуться за місяць

16 травня 2024, 12:41 718

Агрохолдинг «ТАС Агро» завершив весняну посівну кампанію 2024 року.

Як говориться у повідомленні компанії, загалом ярими культурами було засіяно більше 50 тис. га,  з яких 16 тис. га становить соняшник, 17 тис. га — кукурудза (силосна та Waxy), 16,5 тис. га — соя, 650 га — цукровий буряк. 

«Весняна посівна 2024 року відрізняється від попередніх передусім погодними умовами, адже оптимальні умови для початку посіву настали раніше планових термінів. Вже в останній декаді березня ґрунт достатньо прогрівся. Зима виявилася досить м’якою і теплою, озимина не постраждала від морозів у жодному регіоні діяльності компанії. Водночас протягом зими була значна кількість опадів, і накопичилось достатньо вологи. На початку квітня ми мали оптимальні умови для старту посівної кампанії. Хоча дощі на початку травня змусили нас скоригувати планові терміни посіву», — розповів генеральний директор ТОВ «ТАС Агро» Олег Заплетнюк. 

За його словами, посівну завершили у відповідні агрономічні терміни.

Наразі компанія оцінює розвиток ярих культур як добрий і очікує планової густоти сходів. 

«Станом на сьогодні аграрії агрохолдингу працюють за визначеним графіком, виконуючи роботи з догляду за посівами, і готуються до жнив ранніх зернових, які, за попередніми прогнозами, стартують через місяць», — говориться у повідомленні.


Для довідки: «ТАС Агро» — провідна аграрна компанія України, що динамічно розвивається. На сьогодні обробляє понад 80 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Київській, Вінницькій, Кіровоградській та Миколаївській областях. Компанія працює в різних сферах сільського господарства (рослинництво, тваринництво, зберігання зернових).