Євроінтеграція: Україні потрібно формувати потужну команду перемовників

05 лютого 2024, 15:25 998

Законодавство ЄС поділене на 35 розділів — починаючи від вільного руху товарів і послуг, ринку капіталу до соціальної та конкурентної політики. Ключовим і найскладнішим на шляху України до ЄС, де вестиметься найбільша боротьба, буде розділ 11, де йдеться про сільське господарство і розвиток сільських територій.

Про це розповів заступник голови Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Артур Герасимов під час форуму Agro Ukraine Summit.

«Україні потрібно правильно формувати команди перемовників на кожний розділ. Всі держави, які входили до ЄС, отримували тим кращі умови, чим професійніше була команда перемовників за кожним розділом. Поляки, якщо не помиляюся, на 35 розділів мали під 4 тисячі осіб у команді. Вони реально відстоювали інтереси своєї країни», — зазначив Артур Герасимов.

На його думку, в команду перемовників розділу, який стосується сільського господарства, мають бути делеговані дуже потужні фахівці з аграрного сектору, адже краще за них ніхто не знає, як захистити інтереси галузі.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua