Мобілізація транспорту: в Міноборони розповіли, яку сільгосптехніку можуть залучати

16 травня 2024, 08:00 889

Залучення транспортних засобів під час мобілізації здійснюється ТЦК, центральним управлінням або регіональними органами СБУ, відповідними підрозділами розвідувальних органів України на підставі рішень місцевих державних адміністрацій, що оформлюються відповідними розпорядженнями.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін у хроніці тижня від МОУ.

«Військово-транспортний обов’язок встановлюється з метою задоволення потреб Збройних сил України та інших військових формувань на особливий період транспортними засобами, зокрема водними та технікою. Це також можуть бути трактори, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні машини, сільськогосподарська техніка», — розповів він. 

Також речник зазначив, що повернення транспортних засобів власнику здійснюється протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації. 

«Приймання передачі транспортних засобів, залучених під час мобілізації, та їх повернення після оголошення демобілізації здійснюється на підставі актів приймання-передачі, в яких зазначаються відомості про власників, технічний стан, залишкову вартість та інші необхідні відомості, що дають змогу ідентифікувати транспортні засоби», — додав Дмитро Лазуткін.