Значним викликом для великого агробізнесу є мобільність

25 березня 2024, 16:15 782

Компанія Kernel продовжує інвестувати та завершує проєкти, які були розпочаті до війни, — будівництво переробних заводів та запуску турбін зеленої енергетики. За цей час Kernel навчилася діяти трансформаційно і мобільно, як це роблять малі компанії.

Про це розповів генеральний директор компанії Kernel Євген Осипов під час Саміту експортерів 2024.

propData.content.image
Євген Осипов, генеральний директор компанії Kernel

Це виклик для великих компаній — швидко реагувати на ринок і змінюватися, як це роблять малі компанії. І ми значною мірою навчилися цьому й за останні два роки стали швидкими і мобільними в прийнятті рішень, зміні своєї тактики і стратегії для того, щоб адаптуватися до нових умов.

Він додав, що також великим челенджем для бізнесу є подальша глибока переробка продукції, яку виробляє компанія. Зараз Kernel вивчає можливості, які є на різних ринках. 

«Україна з погляду конкурентоздатності — найбільш ефективне місце, щоб робити агробізнес. Конкурувати з нами можуть лише країни Північної і Південної Америки. Інших платформ такої агроефективності в світі більше немає. З огляду на це, всі свої плани ми фокусували на підвищенні ефективності, діджиталізації, автоматизації всіх процесів в основному бізнесі компанії. Ми не лише сировинна компанія, а 50% валютної виручки Kernel складають продукти переробки, насамперед це соняшникова олія та шрот»,  зазначив Євген Осипов


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua