Підприємства Астарти розпочали «зелені жнива»

01 травня 2024, 13:20 693

ТОВ «Агрофірма ім. Довженка», МТП «Волочиськ-агро» та ТОВ ІМП «Полтавазернопродукт», що входять до струтктури агропромхолдингу «Астарта-Київ», розпочали заготівлю кормів.

Про це говориться у повідомленні компанії у Facebook.

Як зазначається, за кілька днів фахівцям вдалось зібрати понад 1 тис. т сінажу з озимого жита. 

«Скошена маса в’ялиться на сонці до вологості 67%, перетворюючись на духмяні валки, — пояснює начальник служби тваринництва «Агрофірми ім. Довженка» Роман Матіїв. — А коли вологість сягає 63–65%, за справу беруться комбайни. Вони швидко й акуратно збирають підсушену траву, перетворюючи її на сінажну масу, яка йде на зберігання».

У компанії підкреслюють, що цього року є всі шанси на отримання якісного та поживного корму.

«Тепла рання весна сприяла активній вегетації рослин, їх інтенсивному росту, тому очікуємо отримати якісний і поживний корм. Родючі поля, дотримання норм посіву та вчасні підживлення — усе сприяє цьому», — додає агроном Андрій Ляпко.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).