Контінентал відсіяв ярі культури та посадив картоплю

15 травня 2024, 11:17 631

«Контінентал Фармерз Груп» закінчила посадку картоплі та завершила посів ярих культур на своїх полях.

Як говориться у повідомленні компанії, загалом частка всіх ярих у посівній структурі на 2024 рік сягнула 94 тис. га.

Найбільші площі засіяли соєю (46,68 тис. га) і кукурудзою (28,83 тис. га). Соняшник у «Контінентал» займає цьогоріч 13 тис. га, цукровий буряк — 3,26 тис. га, а картопля — 1,8 тис. га.

«Цьогорічна посівна особлива передусім погодними умовами, адже тепло настало дуже рано. Вже наприкінці березня ґрунт був нетипово добре прогрітий і достатньо вологий. Тому на початку квітня ми вже мали належну стиглість ґрунту та оптимальні умови для початку посівної кампанії, і це, мабуть, уперше західноукраїнські регіони змогли стартувати з весняним посівом швидше, ніж більш східні», — коментує  операційний директор «Контінентал Фармерз Груп» Костянтин Шитюк.

Він уточнив, що завдяки якісній підготовці до сезону ще до настання похолодань і дощів спеціалісти компанії змогли забезпечити дуже високу продуктивність робіт і належну якість посіву, тому тимчасове погіршення погоди посеред посівної не вплинуло на темп кампанії.

«Загалом усі заплановані площі ми засіяли в агрономічно оптимальні терміни, завершували посівну соєю та посадкою чипсової картоплі», — підсумував Костянтин Шитюк.

Зараз у «Контінентал» оцінюють розвиток ярих культур як добрий і очікують планової густоти сходів. На ранніх перших посівах, зокрема — цукрового буряку, не зважаючи на погіршення погодних умов у середині квітня, спостерігають високу польову схожість та дружні сходи.


Для довідки: «Контінентал Фармерз Груп» — сільськогосподарська компанія, яка обробляє 195 тис. га землі в 5 областях Західної України: Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській. Компанія спеціалізується на рослинництві: вирощує зернові, олійні та технічні культури, а також є одним із найбільших в Україні виробників картоплі.