Мінагрополітики: До закінчення війни нових дотацій на молочне тваринництво не буде

05 квітня 2024, 15:25 4099

До закінчення війни нових дотацій на тваринництво не буде, оскільки на ці видатки немає коштів. Фінансування від міжнародних донорів було направлено на покриття програми «5-7-9%».

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час заходу EBA «АгроДіалоги: Виклики та Можливості для України».

«Головне зараз розвивати програму «5-7-9%», оскільки це працюючий механізм. Якихось інших цільових дотацій до кінця війни не буде. Тому що в нас на інші, більш критичні речі не вистачає грошей», — зазначив Микола Сольський. 

Водночас, буде виплачуватися спеціальна бюджетна дотація, передбачена постановою № 300 «Про внесення змін до Порядку використання коштів,  для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Фермери, що утримують від 3 до 100 корів, зможуть отримати 7 тис. грн на одну голову. Також спеціальна бюджетна дотаці буде виплачуватися для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець. Розмір підтримки  — 2 тис. грн на одну голову для тих, хто утримує від 5 до 500 голів кіз та овець.

Заявки на отримання бюджетної допомоги подаються лише через Державний аграрний реєстр (ДАР) після оприлюднення оголошення про початок прийому: з 1 травня по 30 червня 2024 року. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua