Яке молоко краще?

19 вересня 2017, 06:02 6856

Молочна галузь «тримається» на закупівлі молока. Його купують в усіх продавців — від власників однієї-двох корів у селі до фермерів із десятками чи сотнями «рогатих».

Чимало молока є й на прилавках магазинів від різних виробників, у різноманітних упаковках та навіть смаках. Тож виникає просте запитання: як серед такого розмаїття обрати якісний продукт?

Усе про молоко знають у молочній компанії «Галичина», де вже давно для себе вирішили: кращу сировину надають фермерські господарства. Такий підхід до вибору сировини дозволяє компанії виготовляти продукцію, якість якої є однією з найвищих на ринку.

«У виробництві ми намагаємось використовувати лише  молоко від господарств, яке є найкращим та найпоживнішим, — розповідає заступник директора з питань постачання молочної сировини Ігор Любарський. — Якщо минулого року співвідношення молока у закупівлях «Галичини» становило 85% — від фермерів та 15% — з індивідуальних господарств, то нині — 87% та 13%, відповідно. З наступного року ми ще збільшимо частку молока від господарств  до 92%. А у найближчих планах — досягти 100-відсоткового показника».

Сировину у компанії закуповують на території західних та центральних  регіонів України, що віддалені від промислових зон та є екологічно чистими.

На корисності молока наголошують й знавці своєї справи у компанії «Галичина», які, у першу чергу, звертають увагу на вміст молочних білків.  Для прикладу, що більше їх у молоці, то поживнішими будуть улюблені йогурт чи кефір. Серед інших елементів, що позитивно впливають на організм людини, — молочний жир, вітаміни, ферменти та мікроелементи. Але увесь цей збалансований природою «букет» значною мірою залежить від раціону харчування корів.

«Приватні фермерські господарства зацікавлені в отриманні молока з найкращими мікробіологічними показниками. Тому на таких фермах процес доїння корів та миття обладнання автоматизовано, тут ретельно слідкують за санітарною обробкою «рогатих». Тож ці господарства є ідеальним вибором, адже мають усе для отримання чистого та якісного молока», — наголошує Ігор Любарський.

Звісно, фермерам доводиться «тримати марку» і постійно проходити різноманітні перевірки на дотримання санітарно-епідеміологічних норм. «Галичина» обирає та працює із кращими і найбільш відповідальними з них.


AgroPortal.ua за матеріалами прес-служби компанії «Галичина»