ТОП-5 програм агростажування в Європі

10 липня 2017, 13:22 9834
Агрокар'єра

Ми продовжуємо низку статей для українських студентів, що навчаються на спеціальностях, пов’язаних із сільським господарством, та мають на меті поїхати за кордон на стажування.

Цього разу ми приготували для вас 5 цікавих програм стажування в різних країнах Європи. Сподіваємося, що кожен охочий зможе обрати собі варіант до душі.

Щодо вимог до кандидатів, то у більшості програм вони схожі:

- вік від 18 до 29 років, 

- добре володіння англійською,

- бути студентом сільськогосподарського університету, 

- бути неодруженим,

- бути фізично здоровим.

Але кожна програма має свої специфічні вимоги, тож ознайомтеся з ними, перш ніж подавати заявку.

Німеччина

Метою програми APOLLO e.V. є підтримка аграрного сектору та сільських районів у Східній Європі, які відіграють важливу роль у розвитку громадянського суспільства та політики в цих країнах.  Програма проводиться за підтримки Міністерства сільського господарства та інфраструктури федеральної землі Бранденбург. Практика триває 4 місяці: з кінця травня до кінця вересня. І відразу будьте готові до того, що робота може бути понаднормовою!

Студентам надають можливість отримати досвід і знання в практичному сільському господарстві. Асоціація APOLLO направляє викладачів німецької мови до вишів спеціально для підготовки майбутніх практикантів. Курси відкриті для всіх охочих, які подали заявки на участь у практиці.

У програмі — семінари, індивідуальне кураторство студентів і заключний іспит з отриманням свідоцтва про проходження практики від АПОЛЛО та від міністерства.

Студенти отримують 250 євро на особисті витрати. Участь у програмі практики АПОЛЛО для студентів сільськогосподарських вузів безкоштовна.

Ви зможете дізнатися більше про програму, відвідавши сайт.

Данія

Якщо в майбутньому ви плануєте стати менеджером ферми у вашій рідній країні або організувати власну ферму, навчальне перебування за програмою Travel to Farm у Данії протягом 12 місяців буде дуже корисною та важливою частиною вашої сільськогосподарської освіти. Данія — унікальна країна з високим рівнем відповідальності та самостійної роботи. Після 1-2 місяців вам потрібно буде виконувати свої обов’язки без прямих вказівок фермера, тільки інформуючи свого керівника про робочий процес.

Першим кроком  залучення до програми є подання заявки на участь. Для цього вам потрібно звернутися до українських партнерів. Із інформацію про це можна ознайомитись на сайті програми. Зверніть увагу, що приймаються заявки, отримані тільки за допомогою партнерів.

Завдяки стажуванню ви матимете уявлення про управління фермою, навчитесь оцінювати технічну та економічну ефективність. Будьте готові за тимчасової відсутності господаря-фермера слідкувати за всім обладнанням, пов'язаним із виробництвом.

По детальнішу інформацію щодо вимог до кандидатів зверніться за посиланням.

Норвегія

Програма Real Staff пропонує розміщення за категоріями рослинництво, тваринництво, зокрема, молочні ферми та свиноферми:

- свиноферми: годівля, кастрування поросят, вакцинація, запліднення свиноматок, робота в цеху опоросу, мийка виробничих приміщень, інколи — польові роботи на тракторі;

- молочні ферми: доїння корів, годівля, догляд за телятами, інколи — приготування міксу для годівлі, управління роботизованою технікою;

- садівництво: висаджування квітів та декоративних рослин, перевезення, пакування, підв’язування, підживлення, зрізання, удобрення тощо, робота у теплицях та на відкритому ґрунті.

Термін стажування: 12-24 місяці. У рослинництві також можливі сезонні роботи тривалістю 4-8 місяців. Практиканти забезпечуються житлом. Зазвичай це будинок для працівників неподалік від ферми.

Середня заробітна плата становитиме приблизно 1200 євро щомісяця. Крім того, безкоштовне медичне обслуговування та невідкладна медична допомога, виплата лікарняних у разі хвороби.

Перейдіть за посиланням та ознайомтеся з умовами.

Швейцарія

Програма Agrimpuls пропонує надання грантів українським студентам на 3-4 та 12-18 місяців. Протягом короткострокових стажувань стипендія буде складати  в середньому 180 євро, а довгострокових — 270 євро.

Три тижні стажисти будуть працювати, відвідувати обов’язкові екскурсії та школу, вивчаючи сільськогосподарські предмети. Організатори зазначають, що наявність водійського посвідчення є обов’язковою. Приймаюча сторона відповідально ставиться до страхування іноземних стажистів, тому покриває витрати на медичну страховку, а також стипендію студента.

Отримайте досвід в одній з сучасних розвинених країн Європи. Зареєструйтеся саме зараз тут.

Ірландія

Програма Equipeople Irish сприяє культурному, освітньому та особистому розвитку молодих європейців. Місцями розміщення є молочні ферми та тваринні господарства. Студенти живуть в ірландських сільських родинах. Ірландці цінують відкритість, дружнє ставлення, активність та пунктуальність. Ваше спілкування не буде обмежуватись тільки рамками родини, в якій ви будете жити, оскільки Equipeople надає кожному студенту контактний список із деталями про всіх інших студентів Equipeople, які перебувають  в Ірландії в той самий час.

Equipeople  допомагає студентам отримати практичний досвід у  тваринництві, догляді за травмованими тваринами, оволодіти майстерністю управління конем. Студенти мають допомагати з усіма аспектами повсякденної роботи ферми, ремонтними роботи та експлуатацією сучасної ферми. Ви можете стати учасником програми самостійно, в рамках школи або через партнерську організацію.

Залежно від часу перебування, програма буває коротка (3-11 тижнів) або  подовжена (3-12 місяців).

Для початку вам потрібно буде заповнити заявку та додати до неї мотиваційний лист і документи з вашого навчального закладу. Заявку необхідно відправити за 8 тижнів до дати початку стажування.

Деталі — за посиланням.

Рекрутинговий портал «Агрокар'єра» 

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.