Дистанційно, але ефективно: як працювати у новому режимі?

26 березня 2020, 13:28 3005
Кадровий портал grc.ua

Команда hh.ua|grc ділиться своїми порадами, як організувати надомну роботу та залишатись продуктивними протягом карантину.

Особиста продуктивність і здоров'я

·  Обладнайте робоче місце. Виділіть простір, який тимчасово стане вашим кабінетом. Потрібен перемикач контексту — місце, яке найближчим часом у вас буде асоціюватись із роботою, а не з відпочинком. І, сідаючи за стіл, який з цього часу ви нарікаєте вашим офісним, ви маєте відчувати те саме, що й під час приходу до офісу.

·  Вигадайте для себе якийсь ритуал чи традицію, які б символізували початок та закінчення робочого дня. Найпростіший спосіб — перевдягатись зранку в «офісне» вбрання і ввечері його змінювати.

·  Визначте свій графік і дотримуйтесь його. Скоріш за все, працюючи в офісі, ви ходили на обід приблизно в один і той самий час. При надомній роботі варто робити те саме: відвести час для прийомів їжі та фізичної активності. 

·  Застосовуйте техніки тайм-менеджменту. Наприклад, pomodoro, коли ви 25 хвилин працюєте, 5 хвилин відпочиваєте, а кожні 4 блоки робите перерву на 15 хвилин. Чому? Працюючи вдома, у нас менше тайм-кілерів, таких як спілкування з колегами, нарад в інших кабінетах тощо. З одного боку, без них ви будете більше встигати. Але є ризик перепрацьовувати та виснажуватись набагато швидше.

·  Скоріш за все, у вашому домашньому офісі перебуватимете не лише ви. Узгодьте свій графік з родиною та співмешканцями: є час для роботи, є — для вирішення домашніх питань. Зрозуміло, що різко та кардинально дистанціювати ці сфери життя не вийде. Проте до цього треба прагнути.

Комунікація між колегами

·  Включайте відеокамеру під час скайп-колів. Це передає набагато більше інформації та дозволяє краще концентруватись. Та й краще нагадує живе спілкування з колегами.

·  Застосовуйте правило: якщо вирішення питання потребує більше 10 хвилин, краще зателефонувати. Але попередньо домовтесь про зручний час.

·  Всі домовленості, які були обговорені, фіксуйте в листі або таск-менеджері.

·  Регулярно робіть спільні дзвінки всього відділу, щоб синхронізувати свої дії та розуміти статус вирішення завдань. І під час таких дзвінків приділіть 5-10 хвилин для small talk, щоб поговорити на неробочі теми та просто відволіктись.

hh.ua|grc, провайдер комплексних HR-рішень


Для довідки: hh.ua|grc входить до складу найбільшого об’єднання рекрутингових проєктів із восьми країн Європи та Азії з найширшою базою резюме — більше 25 млн. На сьогодні hh.ua|grc володіє найчисленнішою аудиторією кандидатів ТОП-рівня та спеціалістів «західного зразка».

На ринку міжнародного інтернет-рекрутменту grc.ua Україна відома не тільки роботою кадрового порталу, але й реалізацією багатьох успішних проєктів. З 2006 року розгорнулась дослідницька діяльність компанії, спрямована на глибинний аналіз поточних тенденцій ринку праці й прогнозування його розвитку.

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.