В Україну вперше доставили племінних свиней літаком

07 грудня 2021, 14:50 2863

Вперше в історії вітчизняного свинарства відбулася поставка чистопорідних тварин літаком з Великої Британії для українських підприємств.

Про це повідомляє асоціація «Свинарі України».

Компанія-постачальник племінних тварин ТОВ «Генесус Україна» пояснює, що потреба поставки авіатранспортом спричинена ситуацією, що склалася відповідно до вітчизняного законодавства, коли транспортування свиней наземним транспортом є майже неможливим. Оскільки більшість країн ЄС офіційно повідомили про африканську чуму свиней, заборонено здійснювати транзит тварин такими територіями. 

88 чистопорідних кнурів приземлилися в аеропорту «Бориспіль». Цьому передувала значна підготовча робота, зокрема й тісна співпраця з компетентним органом та митною службою. 

«Незважаючи на високу вартість оренди літака, зобов'язання щодо поставки чистопорідних кнурів мали бути виконані. Ці витрати лягли на плечі канадської компанії Genesus та її українського партнера ТОВ «Генесус Україна». Свиногосподарства-партнери оплатили лише вартість тварин. Тварини вже на карантині на фермах призначення. Приємно відзначити, що перший прецедент завезення живих свиней в Україну авіатранспортом відбувся успішно», — коментує директор ТОВ «Генесус Україна» Олена Сербин.