Турки інвестували $2,7 млн у виробництво халяльного м'яса на Рівненщині

29 вересня 2021, 13:11 3530

ТОВ «Халяль Компані» у с.Великий Мидськ (Рівненська обл.) відкрило високотехнологічний забійний комплекс великої рогатої худоби, який виготовлятиме продукцію «Халяль».

Про це йдеться у повідомленні Рівненської облдержадміністрації.

Як зазначається, підприємство побудоване за турецькі інвестиції — 71 млн грн. Будівництво цеху розпочалось навесні. Увесь хід побудови, монтажу та закупки необхідного обладнання контролювали турецькі експерти, аби весь технологічний процес відповідав канонічним вимогам Ісламу (Шаріату).

«Після пусконалагоджувальних робіт ми подамо заявку на отримання сертифікату «Халяль». Він дозволить експортувати продукцію в усі ісламські країни. Перевагу мають і місцеві фермери — вони зможуть не збувати ВРХ за безцінь, а нарешті почати заробляти на реалізації якісного м«яса», — розповідає директор ТОВ «Халяль Компані» Сергій Марчук.

Виробничі потужності новозбудованого високотехнологічного забійного комплексу ВРХ — 10 т продукції за зміну. Тут є сучасний цех обвалки, фасування, охолодження, турецька лінія вакуумування, а також сучасні холодильні камери.