Свинина у закупівлі дорожчає другий тиждень поспіль

26 листопада 2021, 13:25 2904

Закупівельні ціни на свиней забійних кондицій другий тиждень поспіль підвищуються на 5%.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.

«На початку третьої декади листопада більшість товарних партій живця реалізовували по 46-47 грн/кг, тож середьноринкова позначка підвищилася на 5% проти минулотижневої — до 46,8 грн/кг. Водночас, епізодично фіксували і вищі ціни закупівлі. При цьому, як і минулого тижня, оператори відзначали підвищений попит з боку заготівельників: усі товарні партії реалізували планово і без залишків, а запити на додаткові обсяги переважно залишилися невиконаними», — говориться у повідомленні.

М«ясопереробники пояснюють підвищення ринкової активності сезонною заготівлею сировини з боку виробників м«ясних делікатесів та ковбасних виробів, а також зменшенням потоку імпортної сировини через значне коливання валютних курсів та логістичні складнощі. Тож більшість з них не бачить передумов для зниження цін закупівлі свинини.

«З огляду на такі ринкові обставини виробники свинини передбачають подальше підвищення цін закупівлі живця. Переважна частина операторів очікує підвищення цін наступного тижня щонайменше на 2,5% — до 48 грн/кг», — зазначають в асоціації.