Розблоковано процедуру держреєстрації кормових добавок

01 вересня 2021, 17:28 2469

Наказ Міністерства економіки про прийняття «Порядку формування реєстраційного досьє» (№ 307 від 26.07.2021) вступив у дію 30 серпня.

Документ розблокував процедуру державної реєстрації кормових добавок, говориться у повідомленні Мінекономіки.

«Відтепер понад 7 тисяч суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з виробництвом та обігом кормів, отримали можливість реєструвати безпечні та високоякісні кормові добавки для тварин. Порядок формування реєстраційного досьє розроблено відповідно до європейського законодавства. Його прийняття стало важливим кроком у приведенні українського ринку кормів до вимог ЄС», — прокоментувала заступниця міністра економіки України Ірина Новікова.

Зазначається, що відповідно до Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» процедура державної реєстрації кормових добавок починається з подання оператором ринку відповідної заяви та реєстраційного досьє на кормову добавку. В той час, як відсутність нормативних вимог до реєстраційного досьє блокувала процедуру державної реєстрації кормових добавок та створювала в Україні штучний дефіцит якісних кормових добавок так необхідних для здоров'я домашніх та продуктивних тварин.