Експерт: У молочну переробну галузь потрібно інвестувати 90 млрд грн

06 липня 2021, 09:00 2220

Для того щоб молочна переробна галузь забезпечила продукцією внутрішній ринок та виробляла продукцію на експорт, потрібні інвестиції у розмірі 90 млрд грн.

Про це повідомив голова ради директорів «Спілки молочних підприємств України» Вадим Чагаровський в рамках MilkyForum 2021.

«Наші розрахунки базувалися на тому, що збільшення виробництва на 1 млн т молока потребує інвестицій 750 млн євро. Україні потрібно виробляти 10 млн т молока, з яких 6 млн т мають надходити від промислового виробництва. На сьогоднішній день від промислового маємо 2,7 млн т молока і 3,3 млн т — від одноосібників», — пояснює Вадим Чагаровський.

N. B. Україна входить до трійки країн за дорожнечею молока

За його словами, одноосібне виробництво має трансформуватися в сімейні молочні ферми і дати 2 млн т високоякісного молока для переробки.

«Головна причина глибокої кризи молочної галузі в Україні — це відсутність державної підтримки і стратегії розвитку галузі молочного скотарства та молокопереробної галузі в цілому. Стабілізація відбудеться через 8 років за умови, якщо держава зверне увагу та інвестує за цей час 45 млрд грн у галузь», — підкреслив експерт.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua