Данці побудують на Львівщині європейську норкову ферму

28 листопада 2018, 16:47 4552

Данська фірма Eikon Development планує збудувати на Львівщині першу в Україні хутрову ферму за європейськими стандартами.

Про це представники Eikon Development повідомили під час прес-конференції, пише ZIK.

Ферму з вирощування норок за найвищим європейським стандартом утримання хутрових тварин — WelFur планують розмістити на Львівщині біля містечка Броди.

Там запровадять «Програму оцінки утримання тварин», яку розробили сім провідних університетів та інститутів Європи — Університету Східної Фінляндії (кафедра біологічних наук), МТТ Науково-дослідного центру сільськогосподарської та харчової промисловості Фінляндії (дослідження тваринництва), Орхуського університету (кафедра здоров«я тварин та біологічних наук), Норвезького університету медико-біологічних наук (кафедра наук про тварин та аквакультуру), Шведського університету сільськогосподарських наук (кафедра екології і здоров«я тварин), Утрехтського університету (кафедра досліджень тварин у науці та суспільства) та Французького національного інституту агрономічних досліджень.

Генеральний директор Eikon Development Пол Бах заявив, що програма складається із 4 базових принципів, які передбачають належні умови утримання тварин. Йдеться про просторі клітки, доступ до свіжої води, захист від впливу навколишнього середовища і доступ до місць гніздування та іграшок. Норки також отримують збалансоване харчування за контрольованою рецептурою, ветеринарний нагляд і належне та правильне ставлення.

 «Усе буде збудовано, відповідно до законодавства Данії і Європейського Союзу. Наші плани не обмежуються будівництвом ферм. У майбутньому плануємо звести і біогазовий завод для утилізації відходів ферм і встановити сонячні батареї на території ферми», — каже Бах.

Про деталі майбутнього комплексу повідомив керівник проекту Eikon Development в Україні Володимир Федина. За його словами, поголів«я основного стада — 300 тис. норок. Це 50 тис. самок і 250 тис. молодняка. Комплекс збудують з нуля, відповідно до найновіших європейських технологій і стандартів. Інвестиції в одну ферму — близько €11 млн. Після погодження документації, ферму планують збудувати за півроку. На одній фермі працюватиме майже 70 працівників, без урахування адміністративного персоналу.